Framsida
Blixtaktion

Carolines Kök - sluta med turbokycklingar!

Uppmana Carolines Kök att säga nej till turbokycklingar och ja till bättre djurvälfärd! Turbokycklingar hålls trångt inomhus, föds upp snabbt och lever ett onaturligt liv inomhus. Nu uppmanar vi Carolines Kök att ta ansvar för kycklingarnas välfärd genom att börja jobba med European Chicken Commitment (ECC).

Tycker du också att Carolines Kök borde jobba för att kycklingarna ska få det bättre? Skriv under uppropet! När du skriver under så skickas din underskrift i ett mail till Carolines Kök. Du kan även välja att skicka med en egenskriven hälsning.

Om Carolines Kök

Carolines Kök är tredje störst i Sverige på färsk färdigmat men sist när det kommer till att ta ansvar för kycklingarna.

Både Carolines Kök och varumärket Mr Panini ägs av Familjen Snellman som enligt de själva är ett av Nordens ledande livsmedelsföretag och vars produkter är "en garant för omtanke, hållbarhet, kvalitet och hantverk".

Dafgårds, Picard, Felix och Grön Ko, som också gör färdigrätter, har redan valt att ta mer ansvar genom att anta ECC, men Carolines Kök har fortfarande inte agerat. Skriv under uppropet och uppmana dem att sluta med turbokycklingar!

Om European Chicken Commitment

European Chicken Commitment (ECC) är ett sätt att ställa nya minimikrav för de djur som är flest och som har det allra sämst, kycklingarna. Genom att företag tar med dessa kriterier i sina inköp säger de exempelvis NEJ till turbokycklingar som växer så snabbt att de får ont i kroppen och JA till mer plats i stallarna och utökade möjligheter till naturligt beteende. I länder där djurvälfärd är extra viktigt för konsumenter, som till exempel Sverige, finns även utevistelse med som ett krav.