Framsida
Blixtaktion

Lidl - sluta med turbokycklingar!

Uppmana Lidl att säga nej till turbokycklingar och ja till bättre djurvälfärd! Turbokycklingar hålls trångt inomhus och föds upp så snabbt att de får ont. Nu uppmanar vi Lidl att ta mer ansvar för kycklingarnas välfärd genom att börja jobba med European Chicken Commitment (ECC).

Turbokycklingar som lider. Sån är Lidl. Tycker du också att Lidl borde jobba för att kycklingarna ska få det bättre? Skriv under uppropet! När du skriver under så skickas din underskrift i ett mail till Lidl. Du kan även välja att skicka med en egenskriven hälsning.

Om Lidl

Lidl är en växande matvarukedja som finns i 30 länder och har tusentals butiker i Europa. I dagsläget köper de in turbokycklingar från kycklingfabriker som utsätter djuren för systematiskt djurplågeri. Turbokycklingar är avlade att växa så snabbt att de får ont och har svårt att röra på sig. De trängs in i stall där de har mindre plats än ett A4-papper var att röra sig på och slaktas när de är 35 dagar gamla. Nu uppmanar Djurens Rätt Lidl att arbeta med European Chicken Commitment (ECC) för att säkerställa att kycklingarna som föds upp i kycklingfabrikerna ska få det bättre. Skriv under uppropet och uppmana Lidl att sluta med turbokycklingar!

Om European Chicken Commitment

European Chicken Commitment (ECC) är ett sätt att ställa nya minimikrav för de djur som är flest och som har det allra sämst, kycklingarna. Genom att företag tar med dessa kriterier i sina inköp säger de exempelvis NEJ till turbokycklingar som växer så snabbt att de får ont i kroppen och JA till mer plats i stallarna och utökade möjligheter till naturligt beteende.