Framsida
Blixtaktion

Regeringen – det är dags att anta ett förbud mot turbokycklingar!

Turbokycklingar växer så snabbt att de får ont, blir sjuka och dör i förtid. Majoriteten får någon typ av rörelsestörning innan deras liv avslutas vid 35 dagars ålder. Då har de hunnit växa 50 gånger sin storlek från kläckning. Föräldrarna till turbokycklingarna tvingas gå med hunger och törst så att deras snabba tillväxt förhindras. Detta för att föräldrarnas enda uppgift är att lägga så många nya ägg som möjligt som kan kläckas till att bli en mängd nya turbokycklingar.
Därför uppmanar nu Djurens Rätt svenska politiker och makthavare att agera genom att anta ett förbud mot aveln av turbokycklingar.

Varje år dödas runt 110 miljoner turbokycklingar i svenska djurfabriker. De trängs i stora anläggningar som rymmer tiotusentals individer. Upp till 25 turbokycklingar får trängas per kvadratmeter i Sverige, vilket är mindre utrymme per individ än hönor i burar har. Utöver de turbokycklingar som dödas på slakterier dör många redan på kläckeriet eller i uppfödningsanläggningen, eller vid transporten till slakteriet. Varje år slängs mer än tre miljoner kycklingkroppar i Sverige, för att de var för skadade eller sjuka för att kunna användas som livsmedel. Turbokycklingar har ökad risk för sjukdom, stress och skador.

Skriv under namninsamlingen för att uppmana regeringen att anta ett förbud mot turbokycklingar!