Framsida
Blixtaktion

Stoppa minkfarmningen

Pälsdjursfarmning är en dödlig industri. Varje år plågas och dödas mer än 100 miljoner djur runt om i världen för sin päls i intensiva produktionssystem. Men de trånga burarna orsakar inte bara ett lidande för djuren, utan har nu visat sig utgöra ett hot mot folkhälsan. Det är hög tid för ett globalt förbud mot pälsdjursuppfödningen, för djuren och för folkhälsan. Det är dags för Sverige att avveckla minkfarmerna.

Pälsdjursfarmning är en dödlig industri. Varje år plågas och dödas mer än 100 miljoner minkar, rävar mårdhundar och chinchillor runt om i världen för sin päls. De flesta hålls i intensiva produktionssystem, i trånga gallerburar, knappt större än dem själva, innan de dödas och flås för att bli kläder.

De trånga burarna orsakar inte bara ett stort lidande för djuren, utan har nu visat sig utgöra ett hot mot folkhälsan. Med trånga utrymmen, dålig hygien, stress, skador och sjukdomar, samt brist på genetisk mångfald, utgör pälsfarmerna en ideal grogrund för virus att spridas och muteras. 

Läs mer på djurensratt.se/stang-minkfarmerna

Politiker världen över kan inte hantera den här krisen genom att avliva miljontals djur nu för att sedan låta pälsdjursuppfödningen fortsätta som vanligt. De förhållandena som råder på farmerna gör dem till tickande bomber för framtida pandemier.