Framsida
Blixtaktion

Uppmana Subway att ta mer ansvar för kycklingarna

Subway lovar sina kunder att den kyckling de serverar på sina 42 000 restauranger är producerade utifrån en hög etisk standard. Verkligheten är något helt annat.

Den kyckling vars kött de säljer på Subway kommer från djur som levt under miserabla förhållanden. De hålls trångt, inomhus och får bara leva i 35 dagar. Benproblem är vanligt.

I USA och Kanada har Subway ställt högre krav på sina leverantörer - men så är inte fallet i Europa och Sverige. Det måste vi ändra på!

Genom kampanjen Subway Cruelty uppmanar nu Djurens Rätt och djurrättsorganisationer från runt om i Europa restaurangjätten att ställa högre krav på hur kycklingarna hålls också i Europa.

Trängsel, hård avel och benskador - det är vardagen för miljontals kycklingar som årligen föds upp för att serveras som kycklingkött på Subways restauranger runt om i Europa. 

Jag uppmanar Subway att ställa högre krav på kycklingindustrin, ett beslut som kan minska lidandet för miljontals kycklingar!