Framsida
Blixtaktion

Taco Bar, låt kycklingarna komma ut!

Tycker du också att Taco Bar borde använda sin makt som företag så att fler kycklingar ska få vara utomhus? Skriv under uppropet! När du skriver under så skickas din underskrift i ett mail till Taco Bar. Du kan även välja att skicka med en egenskriven hälsning.

Taco Bar vägrar utevistelse för kycklingar

Taco Bar har restauranger på närmare 50 platser runt om i Sverige. De satsar på att erbjuda vego och skriver om "kärleksfullt utvalda råvaror". Men när det kommer till kycklingar så ställer de inte samma välfärdskrav som flera av sina konkurrenter, nämligen att fler kycklingar ska få vara utomhus.

Taco Bar har lagt upp en policy för European Chicken Commitment (ECC), men deras policy saknar det viktiga kravet om att en del av kycklingarna ska få rätt till utevistelse. Att fler kycklingar ska få gå utomhus är oerhört viktigt för att de ska kunna bete sig så naturligt som möjligt.

Restaurangkedjor som KFC, O'Learys, Texas Longhorn, Pinchos, Brödernas och the Bishops Arms har redan valt att börja jobba med ECC, inklusive att ställa krav på utevistelse för kycklingarna de köper in. Men än så länge har Taco Bar inte valt att göra detsamma.

Skriv under uppropet och uppmana Taco Bar att låta fler kycklingar få komma ut!

Om European Chicken Commitment

European Chicken Commitment (ECC) är ett sätt för företag att ställa minimikrav för de djur som är flest och som har det allra sämst, kycklingarna. Genom att företag tar med dessa kriterier i sina inköp säger de exempelvis NEJ till turbokycklingar som växer så snabbt att de får ont i kroppen och JA till mer plats i stallarna och utökade möjligheter till naturligt beteende. I länder där djurvälfärd är extra viktigt för konsumenter, som till exempel Sverige, finns även utevistelse med som ett krav.